Välkommen till kennel Alfastigen

Vi är en familj på fyra personer, två vuxna och två barn. Vi bor mellan Skurup och Veberöd i södra Skåne. Där har vi ett hus med tillhörande stall och lite mark.

Vi har hobby uppfödning av Nova scotia duck tolling retriever och Chinese crested under prefixet Alfastigen och tar inte mer än max en kull om året. Vi har tre tollare och två kineser, och har fn en tik i avel av varje ras. Att vi halkade in på tollare var tack vare min man som hade sett dem och tyckte om rasen, själv var jag då inte helt förtjust i dessa utan ville ha Flatcoated eller Hovawart istället. Kinesen var dock en gammal dröm jag hade haft ganska länge. Lär mer om båda raserna på Svenska tollarklubben respektive Chinese crested club.

Målet med vår tollaruppfödning är att få fram rastypiska hundar med "lagom" mycket fart, som kan fungera som "allround" hundar. En liten trevlig retriever med bra temperament.

Kinesen är en positiv hund som hänger med på mycket men samtidigt inte är så krävande motionsmässigt. Är det dåligt väder är den nöjd över att kunna kura ihopa sig i soffan likväl som vid bra ta en långpromenad på 1-2 timmar. En hund som passar bra både som sällskapshund som till tex agility.


Min första hund,
Felix

Jag fick mitt kennelnamn registrerat -00. Jag har hållit på med hundar sen jag var 13 år. Min första hund var en Australisk terrier, jag hjälpte till lite på kennel Agrippa som födde upp dessa och även Golden retriever.

Min högsta önskan var dock en golden tik som fanns på kenneln, hon var vuxen och skulle placeras om. Tikens namn var Curdy och samtidigt med henne fanns en hane vid namn Athos som även han skulle placeras om, detta måste ha varit runt -77/78. Nu blev det dock tyvärr inte hon utan istället en liten "aussie"valp på tre månader vid namn Felix, född -79. Som hade det mesta, utom gott uppförande och lydnad.....


Wild Eagles
Candy

När jag flyttade hemifrån fick Felix stanna kvar hos mina föräldrar och jag köpte min underbara Irländska varghundstik Candy, född -86, hon kom från kennel Wild Eagle. Och med henne började min bana med bruksarbete av hund, vi spårade och körde lydnad, tävlade en hel del, med varierat resultat men det var kul att jobba en annorlunda ras inom dessa grenar. Efter henne har vi haft ytterligare två varghundstikar, dessa kom från kennel Caramount födda -94 & -98, Sappi & Bonnie. Dessa två var mest "gårdshundar".


Rävtassens
Alex

Min första tollare köpte jag från kennel Rävtassen, Rävtassens Cassanova, "Alex", född -91. Han var ett riktigt krutpaket, hade massor av energi. Men honom körde jag "allt", vi tävlade i lydnad och bruks/spår, tränade agility, var med på uppvisningar och "parader" mm. Jag lärde mig otroligt mycket av denna hund.

Hos oss bor även ett antal andra djur. Just nu har vi utan 3 hästar, tre katter, två ökenråttor, två zebramöss, tio hönor, fyra tuppar, två kanariefåglar och ett gäng zebraciklider.